Egy átlagsugarú kollégista étrendjének vizsgálatakor alapvetően két típusú táplálékról kell beszélnünk: a készen vásároltról illetve a delikvens által elkészített ételekről. Mivel ez utóbbi elenyésző hányadát adja a napi kalória-bevitelnek, illetve ezek többségét más kultúrkörökben undorodó fintorral borítják a szemetesbe, elhanyagolhatónak tekintem, és nem térek rá ki. A készen vásárolt ételeken belül két fő csoporttal találkozhatunk, a házhoz szállított illetve az „étteremben” fogyasztható ételekre. Mivel a kollégista lusta, így ez a második is elhanyagolható lenne, hacsak nem találkoznánk ezen a típuson belül olyan kulináris gyöngyszemekkel, mint a pipihusis palacsinta vagy a Taknyos Varjú Mátrai borzasa.

 

Sorakoztassuk fel a versenyzőinket a rajtvonalnál:
Pizza: Theopapa, Remiz, Donpepe, Pizzaboy, Pizzakuckó és Pizza Hut.
Hamburger: 13+1, Vikingburger, BurgerDonalds.
Egyéb: Viking-gyros, Nagyipali, Rétisas illetve Eker gyros.



Theopapa:
Széles méret illetve feltétválaszték, finom, jól eltalált tészta jellemzi, árak tekintetében a középmezőnybe tartozik. Egyéb ételeik a futottak még kategóriákba tartoznak, szubjektív véleményem az, hogy nem feltétlenül érik meg az értük kipengetett aktuális magyar valutamennyiséget. A kiszállítás előfordul hogy két óránál is tovább tart.

Ár: átlagos
Íz: 6/10
Kiszállítás: 1/10

Remiz:
A tökéletes kollégista pizza, 60 Cm 1800 Forintért. Egyetlen problémája, hogy 3 éve bezárt.

Ár: olcsó. Nagyon
Íz: 8/10
Kiszállítás: 0/10

Donpepe:
Sokak agyonhyperolt, egyébként ízetlen és minden izgalmat nélkülöző, ámde drága kedvence. Drága és nem finom, ellenben pillanatok alatt az asztalon gőzölög és a futárok sem nyitogatják a kisbicskát a „Te! Hozzál már mégegyet!” jellegű repetaigénylésért.

Ár: borsos
Íz: 5/10
Kiszállítás: 10/10

Pizzaboy:
A pizzaboynak egyetlen baja van: 45-ös a legnagyobb tésztakorongja. Minden egyéb tekintetben fain: felár nélküli kívánságpizza, finom tészta, megfelelő mennyiségű feltét és az extra kívánságok díjmentes teljesítése.

Ár: középkategória
Íz: 9/10
Kiszállítás: 8/10


Pizza Hut:
Aki itt szokott enni, az nem kollégiumba való. :)

Ár: csillagászati
Íz: én odavaló voltam
Kiszállítás: 2/10, mert megjött a szoctám, és szembesültünk vele, hogy nem lehet neten rendelni.

Pizzakuckó:
Mindenki utálja a puha tésztájú, fura ízvilággal rendelkező pizzakuckót. Nekem személy szerint tetszik a Morzsa közepén tengődő apró szeletbár ami a barátságos áraival, és kedves (nem naprakész infó!) pultoslányaival mindig hivogat.

Ár: Közepes
Íz: 6/10
Kiszállítás: 0/10 (nincs)


A gyorsételek másik divízióját képező hamburgerek tekintetében már más dolgokat kell vizsgálnunk, tekintve hogy a legtöbb helyen nincs kiszállítás, ami jó is, gusztustalan a szósztól elázott buci.

Elsőként nézzük az amerikai csodákat:

Burger King, McDonalds:
Szörnyű, ízetlen, egyéb országokhoz viszonyítva drága és személytelen. Nem kell ennél többet mondani:

Ár: drága
Méret: pogácsa
Íz: 3/10

Vikingburger:
Azt hiszem senkinek nem kell bemutatni a Móricz legforgalmasabb étkezdéjét. Az ízek, a szagok rendben vannak, a méretek átlagosak, bár sokan úgy gondolják, hogy a King-kong burger nagy. Na őket le kell lombozzam: nem az.

Ár: közepes
Méret: átlagos
Íz: 6/10

13+1:
És elérkeztünk a beavatottak igazi csemegéjéhez. Magyarország második hamburgerese a mai napig töretlen sikerrel üzemel Mari néni vezetése alatt. Itt bezony kaját kap az ember. Mindenhez jár a sült krumpli, és ami nem ízlik azt nem kell kifizetni. Az xxl-burger pedig nagy. Valóban nagy (elfér benne 2 hamburgerhús, egy rántott szelet és 20 dekányi gyroshús), és jár mellé egy jó adag hasábburi. Aki ezzel nem lakik jól azzal baj van.

Ár: közepes felett picivel
Méret: legendary
Íz: 8/10


Van pár versenyző, aki az előző két csoportba nem fért bele, mégis említést kell tennünk róluk:

Eker gyros:
Ismét egy kajálda a Móriczon, méghozzá magasan a legjobb. A hús itt a legjobb, szaftos és ízletes. Jó gyrososhoz méltóan kiválaszthatja az éhező, hogy milyen pitát kér, és nem sajnálják a belevalókat sem.

Ár: olcsó
Íz: 8/10

Viking-gyros:
A nyomába sem érhet az Ekernek, de ez útba esik az éjszakaitól hazafelé, szóval fontos checkpoint. Az egyértelműen magyar pultos srác nem molesztálja a józanodókat a csúnya nagy szablyájával akkor sem, ha azok rákiabálnak hogy „HÚST IS TEGYÉL BELE TÖRÖK”.

Íz: 6/10
Ár: egykutya

Nagyi Palacsintázója, azaz a nagyipali:
Aki azt hiszi hogy a palacsinta a B-alagsorban kezdődik illetve végződik, az mindenképpen látogasson el ide. Annak a delikvensnek aki egy ültő helyében megeszik 10 darab pipihusis palacsintát, a kezébe teszek egy tálca sört! Zseniális ízvilág, csinos palacsintáslányok, és hangulatos beltér jellemzi. Egyetlen negatívum, hogy megszűnt a kiszállítás, és amíg volt, akkor sem tartozott bele a körzetbe a XI. kerület.

Íz: 10/10
Ár: nem olcsó, de megéri.

Rétisas vagyis a Taknyos Varjú.
Családias, hangulatos kis vendéglő Kelenföldön, zseniális, bár soha nem frissülő ételválasztékkal, csodás ízekkel és emberes adagokkal. Picit bele kell nyúlni a tárcába, így nem mindennapi kiruccanás, de alkalmanként kötelező. A mátrai borzas, illetve a camambert-rel töltött pulyka must have kategória.

Íz: 10/10
Ár: huhahuha


Végső konzekvenciát nem vonnék le, mindegyik itt felsorolt supply depot-nak van erőssége és gyengesége, szóval a döntés mindenkinek a saját kezében van, én maradok a 33 tojásos rántottánál.

A bejegyzés trackback címe:

https://alkimistak.blog.hu/api/trackback/id/tr61494371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása